top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMoniek Mouthaan

Weerstand: soms ben je er helemaal klaar mee...Weerstand, soms ben je helemaal klaar met die stekeligheid en op andere momenten zou je graag wat meer tegengas willen…


Het goede nieuws is, dat iemand de moeite heeft genomen om met inhoud naar je te reageren. Ook al wordt dit niet altijd als prettig ervaren….


Weerstand is dus eigenlijk een cadeautje! Je krijgt informatie, waarmee je iets kan.


Maar wat kun je er dan mee?

1. Allereerst krijg je een inkijkje in de gedachtegang van mensen, waarbij je dus geen aannames hoeft te maken over wat iemand mogelijkerwijs bezighoudt of waarom er niet juichend wordt meegewerkt of wat iemand potentieel tegenhoudt.

2. Ten tweede kun je op basis hiervan bepalen waaraan er op dit moment behoefte is, hetgeen nogal kan variëren: van meer duidelijkheid, naar een luisterend oor, een eerlijk gesprek over wat de toekomst gaat brengen, naar meer betrokkenheid of …. Vul het maar in.

3. Ten derde zou je kunnen besluiten om aan deze behoefte te voldoen en dus iemand daadwerkelijk uit de weerstand te helpen.


Nog één ding waarom weerstand toch fijn kan zijn: je mensen hebben de energie er (nog) voor om je van tegengas te voorzien. Ze kunnen het nog!

Wanneer ze het wel zouden willen, maar niet meer kunnen omdat ze er simpelweg geen puf meer voor hebben, heb je misschien wel een groter probleem….


Dus wanneer je je innerlijk ergert, denk dan aan het cadeautje dat je gekregen hebt!

(En je bent niet eens jarig 😊)


65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page