top of page
MATRIXMETHODE

Ervaar je chaos in je hoofd?

Blokkeer je op bepaalde momenten?

Heb je last van vervelende situaties uit het verleden?

Ga je situaties uit de weg, omdat je je onzeker voelt?

Word je belemmerd door emotionele herinneringen?

Bekruipt je een angstig gevoel, bij de gedachte aan mogelijke

gebeurtenissen in de toekomst?

Wat is de MatriXmethode?

Ons brein is een complex instrument, waar we veel mee doen. Wanneer je leert, hoe de informatie opslag in je eigen hoofd werkt, kun je rust in je hoofd creëren, emotionele herinneringen en toekomstige doemscenario’s verwerken zonder de inhoud van het verhaal te delen. De Matrixmethode helpt je weer de regie te krijgen over je eigen brein. Daardoor krijg je wat je eigenlijk wil: rust in je hoofd! Dit bereiken we via een praktische en effectieve gesprekstechniek volgens de MatriXmethode.

 

De 5 beloften van de MatriXmethode

  1. Voor ieder probleem tussen de oren

  2. Zonder de inhoud van het probleem te delen

  3. Wat is aangepakt, is blijvend opgelost

  4. Voor iedereen bereikbaar en toepasbaar

  5. Zelf eigen problemen voorkomen en oplossen

 

Hoe verloopt een MatriXgesprek?

Tijdens een MatriXgesprek krijg je een aantal vragen die betrekking hebben op jouw probleem. Deze vragen gaan in op jouw beleving. Je hoeft niets te vertellen over de inhoud van het probleem. Je kunt dus aan de slag met jouw geheimen of (onbesproken) thema’s zonder dat je erover hoeft te vertellen. Het gaat namelijk om jouw beleving bij het probleem en niet om de inhoud ervan. Dingen die je hebt meegemaakt kun je niet ongedaan maken maar je kunt wel de beleving die je er nu nog bij hebt beïnvloeden. Omdat je zelf je nieuwe strategie bepaalt, werkt het. Jij staat centraal en bent de regisseur. Na een of enkele gesprekken ben je zelfs in staat om de methode zelf toe te passen.

Logo MatriXmethode.jpg

Vol hoofd

Veel mensen ervaren een vol hoofd. Dat kan diverse oorzaken hebben, misschien wordt er op je werk veel van je verwacht, moet je van jezelf presteren, leg je je lat hoog, wil je van alles op de hoogte zijn of komt er veel informatie op je af omdat je constant bereikbaar bent. Je hoofd loopt in ieder geval ‘vol’, waardoor je chaos en weinig grip ervaart. Met deze techniek komt er weer ruimte en rust in je hoofd. Jij ontdekt wat jouw best werkende strategie is en past deze toe.

Trauma’s / angsten en emoties

Wanneer nare ervaringen uit het verleden steeds de kop op steken en je belemmeren in je dagelijks leven, dan is het tijd om ermee aan de slag te gaan. Lastig wordt het wanneer dit gaat overheersen. Het lijkt haast wel of er steeds zaken zijn die je ‘triggeren’, waardoor je weer bij die nare ervaring uitkomt. Ook je beleving bij gevreesde toekomstige situaties kan aangepakt worden. Het neutraliseren van de nare beleving is de kern. Niet er mee leren omgaan, maar het oplossen: voorgoed!

Wil je graag meer informatie of een kennismakingsgesprek?

bottom of page