Zoeken
  • Moniek Mouthaan

Change managers met een eigen visie

Bijgewerkt op: 7 feb.Vlak voordat Bas Thissen als directeur Equipe het stokje overdroeg, hield hij nog een interview met Moniek Mouthaan. “Als executive search en interim managementbureau gespecialiseerd in change management vraagstukken, komen we af en toe iemand tegen met zijn eigen visie. Iemand die zijn ervaring heeft vertaald naar een geheel eigen aanpak of theorie. Moniek Mouthaan is er zo eentje met haar eigen verandermanagement formule:

fx: V = (D * B)”.


In dit interview vertelt Moniek met veel passie over haar verander visie en de haar eigen verandermanagement formule V = (D * B). Daarbij gaat ze ook in op haar persoonlijke ervaringen tijdens het verandertraject om de joint venture Fibrant op te zetten en de business unit activiteiten binnen DSM hiernaartoe over te hevelen.


“Wat ik vaak zie gebeuren en mij ook is gebeurd is dat de B van Beheersing onvoldoende aandacht krijgt. Verwacht niet dat als je het 10 jaar of langer anders hebt gedaan, en ook de hierbij passende mensen hebt aangeworven, het morgen volgens jouw nieuwe visie gaat. Maak kleine stapjes vooruit en houdt de winkel ondertussen open. Denken in experimenten helpt om te denken in kleine stappen vooruit. De reden, waarom de verandering vastliep, was tenslotte ook niet ineens in één keer ontstaan.”


Het hele interview is te lezen op https://www.mastersinchangemanagement.nl/change-managers-met-een-eigen-visie/47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven